Dat blijft geheim

0

Via Beerta en Kromme Elleboog ben ik op weg naar Hongerige Wolf dat aan het eind van de Egyptische Dijk ligt. Hoe komt alles toch aan een naam? Waar komt die mysterieuze po e vandaan? Wanneer ik het aan een bejaarde boervraag, schreeuwt hij metoe: ‘Datblijftgeheim.’ Metzijn handen op de rug kuiert hij verder over een slingerende binnendijk naar een punt waar de aarde eindigt.
Op zoek naar het po sche van Nederland zwierf Stan van Houcke de afgelopen tien jaar door Nederland, interviewed dichters, keek er naar het werk van schilders, volgde het spoor van schrijvers, sprak er met toevallige passanten. Wie de moeite neemt zich in Nederland te verdiepen, ontdekt al snel dat de Nederlander niet door de politiek wordt gevormd, maar door de geografie, het water, de platte polder, de lage horizon, het oogverblindende licht dat ontelbare malen weerkaatst in het water onder die immense oppervlakten lucht waar wolken doorheen jagen. En op elke plaats stuit de reiziger op de alledaagse magie, het authentieke en afwijkende, op de mensen die in een massamaatschappij hun individualiteit hebben bewaard. Veel is verwoest of verloren gegaan, maar achter de uiterlijke schijn leeft nog steeds het unieke. Overal.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literatuur & Romans
Laatste editie
12 september 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Fosfor
ISBN
9789045013664 , 9789462251120
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic