Davidsfonds/Infodok-jeugd Zeepbellen voor Noa

0

Zeepbellen voor Noa
Auteur: Katrien Seynaeve, Omslagillustratie: Ludwin Schouten

Joods-palestijns conflict
De vriendschap van Yassele en Jamal is niet zo gewoon, want Yassele is joods en woont in de kibboets, terwijl Jamal een jongen is uit het aangrenzende Palestijnse dorp. Samen dromen ze van vrede.

Mijn neus raakte zijn neus. Of toch niet. De omheiningsdraad van de kibboets stond tussen ons. Alleen merkten we dat toen niet echt.

Vanaf hun eerste ontmoeting bij de omheining worden Yassele en Jamal vrienden. Heel gewoon is dat niet, want Yassele is joods en woont in de kibboets, terwijl Jamal een jongen is uit het aangrenzende Palestijnse dorp. Samen dromen ze van vrede. Van het verdwijnen van de omheining. Hun vredeswensen verpakken ze in heel speciale zeepbellen.

Als Noa, het zusje van Yassele geboren wordt, is ze meteen ook een beetje het zusje van Jamal. Door Noa wordt hun vriendschap nog intenser. Ondanks het groeiende geweld in de bezette gebieden, blijven ze fantaseren over een dorp zonder omheining. Of hun droom ook werkelijkheid wordt, blijft de
vraag...
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
103
Laatste editie
05 februari 2004
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081000
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic