De 100 beste gedichten van 2007

0

De nieuwe oogst aan poëzie, De 100 beste gedichten van 2007, is bijeengebracht door Odile Heynders, dit jaar juryvoorzitter van de belangrijkste prijs voor dichters in het Nederlandse taalgebied: de VSB Poëzieprijs. De honderd gedichten werden naar het voorbeeld van Paul Rodenko s Met twee maten opgedeeld in twee afdelingen. In de eerste afdeling staan `warme gedichten die herkenbare ervaringen en gevoelens beschrijven. In de tweede afdeling staan de `koude meer experimentele of filosofische gedichten. De lezer kan zelf uitmaken welke poëzie hem of haar het meest aanspreekt.
Naast poëzie van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2008 - Jan Baeke, Christine D haen, Jacques Hamelink, Leonard Nolens en Anne Vegter - zijn in deze bloemlezing ook gedichten opgenomen van onder anderen Maria Barnas, Miriam van hee, Eva Gerlach, Erik Spinoy, Rogi Wieg, Tsead Bruinja, Henk van der Waal en Koos van Zomeren.
De 100 beste gedichten van 2007 is een musthave voor poëzieliefhebbers, en voor beginnende poëzielezers een ideale kennismaking.
Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand in nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
14 april 2008
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029566353
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic