De 22 mysterien van de Christelijke weg

,

0

De apostolische Kerk van Christus erfde de vormen van het Oude Testament en bouwde daarop de inhoud van het Nieuwe Testament. Dit wordt geïllustreerd met de zevenhoofdige kandelaar van het altaar, de interpretatie van de heilige Kerkvaders van de psalmen van koning David, enz. De apostelen begonnen deze arbeid van co-creatie met God en dit werd voortgezet door de heilige vaders, die de liturgieën, gebedsdiensten, kanons, hymnen, iconen en innerlijke gebedsoefeningen schiepen. Dit alles samen vormt nu de geestelijke schat van de Christelijke traditie en speciaal van de Russisch Orthodoxe traditie, de directe opvolger van de Byzantijnse traditie.
Zo hebben wij geprobeerd om, in de geest van dit scheppende werk en de heilige Vaders om hun hulp biddend, de Grote Arcana van de Tarot een nieuwe inhoud te geven met de mysteriën van het Nieuwe Testament, dat Jezus Christus aan de mensheid gaf. Het betreft de Koninklijke Weg van het vinden van God in de ziel, die door duizenden Christelijke asceten, geestelijken en gelovigen afgelegd werd, en die ons de beschrijving van hun geestelijke ervaringen nalieten. Hun aanwijzingen vormen de basis van dit boek.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
194
Laatste editie
18 augustus 2012
Uitgeverij
Mijnbestseller B.V.
ISBN
9789461933669

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic