De 9 kamers van geluk

,

0

Relatie, kinderen, vrienden, baan, je lijkt alle ingrediënten voor een gelukkig leven te hebben. En toch knaagt er iets. Als ik nou maar wat kilo's kwijt was... Waarom doen mijn kinderen niet wat beter hun best op school? Mijn werk is de laatste tijd een sleur geworden... Er is altijd wel iets waar je ontevreden over bent. Die onvrede blijft maar sudderen en maakt het moeilijk te genieten van wat er wel goed gaat. Lucy Danziger & Catherine Birndorf gebruiken de metafoor van een emotioneel huis om inzicht te krijgen in de gebieden waar het minder lekker loopt:

De kelder: herinneringen
De woonkamer: familie
De zitkamer: vriendschap
De studeerkamer: werk & geld
De badkamer: uiterlijk & zelfbeeld
De slaapkamer: liefde & relaties
De keuken: verdeling van de huishoudelijke taken
De kinderkamer: kinderen
De zolder: verwachtingen

Ook al ziet je innerlijke huis er geweldig uit, zijn bijna alle kamers schoon en op orde, toch blijf je focussen op dat ene kamertje waar het een puinhoop is. Maar door negativiteit, perfectionisme en zelfsabotage ben je je eigen grootste geluksdief. Na het lezen van dit boek zul je negatieve gedragspatronen sneller herkennen, makkelijker je emotionele rommel kunnen opruimen en genieten van de geluksmomenten in je leven.

Lucy Danziger is hoofdredacteur van het tijdschrift Self. Catherine Birndorf is psychiater en schrijft columns voor Self. Beiden wonen in New York.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
03 november 2011
Uitgeverij
Scriptum
ISBN
9789055947867

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic