De academiemoorden

18

OP 14 MEI 2012 viert de achttienkoppige jury die de Nobelprijs uitreikt, de Academie, het 100-jarig overlijden van August Strindberg. Diezelfde avond wordt de voorzitter om het leven gebracht wanneer hij door het park in Stockholm naar huis wandelt. Het moordwapen is een negentiende-eeuws pistool, geladen met buskruit. Politie-inspecteur Claudia Rodriguez staat voor een raadsel. Kort daarna worden er nog andere leden van de Academie vermoord. Samen met boekantiquair Leo Dorfman wordt Rodriguez meegelokt in een onnavolgbaar complot.
Wat volgt is een cocktail van mysterie à la Carlos Ruiz Zafón, ingenieuze plotwendingen op zijn Dan Browns en Tien kleine negertjes - in dit geval achttien. De doelwitten worden met man en macht beschermd, maar toch slaagt de mysterieuze killer erin hen een na een uit te schakelen.
Het motief? Wraak - wraak die meer dan 100 jaar oud is.
Dit debuut van Martin Olczak stond na zijn verschijning in oktober 2013 meteen maandenlang in de Zweedse bestsellerlijsten. De rechten zijn verkocht aan meer dan vijftien landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en alle Scandinavische landen. Olczak werkt op dit moment aan zijn tweede thriller.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Akademimorden
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
08 oktober 2014
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022329894
Advertentie

Hebban recensie

    Raymond Rombout Hebban Recensent

Moord in het heiligdom van de literatuur

door Raymond Rombout op 12-12-2014

De Academiemoorden is het debuut van de Zweed Martin Olczak, die eerder scenario’s van tv-programma’s en enkele kinderboeken schreef. Zijn hoofdfiguur, Claudia Rodriguez, is een Zweedse met Chileense wortels. Ze rijdt op een motor, houdt van armworstelen, bezoekt al vijf jaar haar echtgenoot die in coma ligt, en is, niet te verwaarlozen, inspecteur bij het federale recherchebijstandsteam.

De plot...


Lezersrecensies (3)

te veelbelovend

door: D. Rossi 1 like
Als uitgeverij is het niet gemakkelijk om een debuteerde auteur in de markt te zetten. Vlug een paar lovende woorden op de flap opnemen kan in dergelijk geval wonderen doen. Geef toe; bewoordingen als "een cocktail van mysterie à la Carlos Ruiz Zafón, ingenieuze plotwendingen op zijn Dan Browns...

Wie vermoordt de leden van de Zweedse Academie?

door: Greet Braem 1 like
Martin Olczak is een Zweeds schrijver die met 'De academiemoorden' zijn eerste boek voor volwassenen aflevert. Voordien schreef hij vooral scripts en kinderboeken. De achtergrond van dit boek vond ik enorm origineel en interessant : De Zweedse Academie, de winnaars van de Nobelprijs voor de...

Ongeloofwaardig

door: Cycloop 1 like
Ongeloofwaardige plot, ongeloofwaardig motief, ongeloofwaardige ontknoping. In tegenstelling tot wat de flaptekst beweert komt dit boek nog niet aan de enkels van Agatha Christie, Dan Brown of Carlos Ruiz Zafón.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic