De achterkant van Zomergasten

0

De achterkant van Zomergasten
George Schouten
Samenvatting

Zomergasten-regisseur op zoek naar de sleutel van het succes

?Welke gasten zijn er dit jaar?? En: ?Wie wordt de presentator?? Al meer dan twintig jaar maakt Zomergasten veel tongen los, zowel bij de pers als de kijkers. Het vermaarde programma werd vijftien jaar lang geregisseerd door George Schouten.

In De achterkant van Zomergasten belicht Schouten de perikelen rond gast- en fragmentkeuze en vertelt hij hoe een uitzenddag eruitziet, tot in de late uurtjes. Aan de hand van talloze anekdotes krijgen we een kijkje in de keuken: we lezen hoe Adriaan van Dis in een koude Noordzee een promo opneemt, hoe ingrijpend het presentatorschap is, en hoe totaal anders Thom Hoffman zich als gast tijdens de uitzending gedraagt dan vooraf.
Schouten geeft zijn eigenzinnige visie op de aantrekkingskracht van het programma. Een verklaring voor het eeuwige commentaar op het programma zoekt hij bij de kijker zelf. Het komt haast neer op een existenti?le roep: ?Mag ik na drie uur ook eens wat zeggen!?
Persrecensies

?Zonder George was Zomergasten nooit het Zomergasten geweest zoals wij het nu kennen. Zijn blik, zijn kunde en zijn beeldtaal droegen in belangrijke mate bij aan de reputatie van dit tot nationaal cultuurgoed uitgegroeide tv-programma.? Joost Zwagerman

?Wat een plezier heb ik beleefd aan het boek! Het vergroot absoluut het kijkgenot. De mythe van het programma blijft overeind en toch heb je het idee er onderdeel van te zijn geweest.? Marcel Monnink, ex-eindredacteur/producer VPRO

?Verhalen als wandelingen. Vol humor maar gelukkig ook met grimmige kantjes geschreven.? Kees Hin, filmmaker
Verschenen in
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
30 juni 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046808207
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic