De Afrikaanse droom

4

Artikelen 1 Lijsten 1

Wie in de eenentwintigste eeuw aan Afrika denkt, denkt aan mogelijkheden, groei, vernieuwing. Voorbij is het tijdperk waarin het continent werd afgedaan als hopeloos. In metropolen als Nairobi is een groeiende groep stedelingen zichtbaar die nieuwe levensstijlen omarmen en die worden gezien als de aanjagers van economische groei. Maar wie zijn deze jonge middenklassers en wat beweegt hen?

Carien Westerveld gaat in Kenia op zoek naar een generatie stedelingen die er alles voor overhebben om 'iemand' te worden. Met jonge Nairobianen volgt ze een cursus rijk worden, bezoekt ze bruiloften, Bijbelgroepen en literaire avonden, en spreekt ze over politiek, liefde, geld en de toekomst. Ze beschrijft hun persoonlijke geschiedenissen en verweeft die met het grotere verhaal van een land dat zich na kolonisatie, onafhankelijkheid en dictatuur opnieuw probeert uit te vinden als liberale democratie.

De Afrikaanse droom is een even fascinerend als relevant boek over een generatie die in haar streven naar een welvarend, succesvol leven laveert tussen traditie en moderniteit.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
24 augustus 2017
Uitgeverij
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023466758 , 9789023468455


Artikelen over De Afrikaanse droom

  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Nathalie B1 Hebban Recensent

Intrigerend boek over jonge opkomende klasse in Kenia

door Nathalie B1 op 30-12-2017

De Nederlandse Carien Westerveld is nog niet zo lang geleden terug naar Nederland gekomen, na zeven jaar in Nairobi te hebben gewoond. Na haar verblijf daar schreef ze een intrigerend boek over de Keniaanse middenklasse die in de miljoenenstad woont:  stedelijke twintigers en dertigers die zich veel moeite getroosten om niet alleen te overleven, maar ook steeds meer te verdienen en vooruit te...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic