De afstand die ons scheidt

2

Lijsten 1 Spots 1
Renato Cisneros duikt diep in zijn eigen familiegeschiedenis, op zoek naar het ware verhaal van zijn vader, de beruchte ‘El gaucho’, een controversieel, machtig en gewelddadig politicus. Hij was onder meer minister van Binnenlandse Zaken tijdens de donkerste jaren van de Peruaanse geschiedenis, het regime van Francisco Morales; daarna was hij minister van Oorlog. Hoe kan Cisneros als zoon zo’n vader ooit begrijpen? En hoe kan hij zich ooit met hem verzoenen?

Dankzij het intieme perspectief en het verstrijken van de tijd is Cisneros in staat het werkelijke verhaal te ontrafelen van een man, een familie en een heel land. Een dappere, emotionele getuigenis, waarin ook juist de menselijke kanten van zijn vader, zijn dromen, de vrouwen in zijn leven, aan het licht komen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
19 juni 2018
Uitgeverij
De Geus
ISBN
9789044540321 , 9789044540239


Door lezers

Met mijn neus in de boeken / Wat las ik deze maand? 07/2018
31 juli 2018 65 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Greet Braem Hebban Recensent

Wat als je vader minister van Oorlog is?

door Greet Braem op 31-07-2018

De afstand die ons scheidt is een samenwerking tussen uitgeverij De Geus en Oxfam. Het boek behoort tot een reeks waarin Oxfam schrijvers uit niet-westerse landen een stem geeft. De organisatie wil daarmee de originaliteit en de kracht laten zien van andere ideeën en culturen. Auteur van het boek is de Peruaan Renato Cisneros (1976). Hij is journalist, schrijver en dichter en werkt voor radio en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic