9200000089975188

De Airbnb Story

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

In 2008 bouwden twee arme studenten (Brian Chesky en Joe Gebbia) en hun programmerende nerdvriend (Nathan Blecharczyk) een platform dat binnen tien jaar de grootste aanbieder van accommodaties ter wereld werd. Airbnb is momenteel 30 miljard dollar waard en hét voorbeeld van Silicon Valley’s ‘unicorn’ startups. Maar het bedrijf is niet zonder controverse, want je verstoort een hotelbranche van 500 miljard dollar niet zonder een paar vijanden te maken. Dit is tevens het verhaal van de wetgevers die Airbnb willen stoppen, leiders van de hotelbranche die Airbnb willen laten verdwijnen en wijken en steden die worstelen met de huizen die te huur worden aangeboden. Er zijn headlines en horrorverhalen, maar Airbnb heeft de manier waarop we reizen voorgoed veranderd. Een manier waarbij een gevoel van ergens thuiszijn, vertrouwen heeft gecreëerd tussen gastheer/vrouw, en de gast die op zoek is naar een betekenisvollere reiservaring die hotels maar moeilijk kunnen evenaren.

De Airbnb Story is het eerste boek dat het complete verhaal vertelt over Airbnb, cultureel fenomeen, hotel disrupter, vijand van regelgevers. En het is de eerste diepgaande profielschets van Brain Chesky, de nieuwsgierige CEO en medeoprichter. Voor iedereen die er ooit over heeft gedacht om zijn woning op Airbnb te verhuren om wat bij te verdienen, die ooit een Airbnb heeft geboekt of wil boeken of die zelf rondloopt met een disruptief idee, is dit boek een absolute must-read.

Genre
Business & Management
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
30 mei 2018
ISBN
9789462762534
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,90
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Onno van Rijen Genreclub

Veel cijfertjes

door Onno van Rijen op 23-02-2019

Airbnb is een van de beroemdste startups ter wereld. Leigh Gallagher beschrijft de ontstaansgeschiedenis en hetgeen volgde, de groei, de strijd tegen dwarsliggers, de incidenten, het succes en het groeipotentieel. Daarvoor sprak de schrijfster met heel veel mensen die op verschillende manieren bij het bedrijf en hun oprichters betrokken waren. Ze is niet de eerste de beste; na haar studie aan de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook