De angst als een ziekte van gene zijde

0

Heinz Grill beschrijft in dit werk op een fascinerende en diepgaande wijze de verschijning, het ontstaan, het beeld en het wezen van de depressies en angsten. Verder toont hij ook scheppende mogelijkheden ter genezing aan. De uiteenzettingen zijn echter niet als een psychotherapie of een alternatieve therapie te begrijpen. De samenhangen zijn zo beschreven, dat men door het lezen en het zich bezig houden met de beschreven samenhangen reeds tot een innerlijke groeiproces komt en een alomvattend begrip omtrent de angst kan vinden.
Een centraal punt in de uiteenzettingen is de heilzame werking van de scheppende activiteit ter genezing. Het hoofdstuk 'een yoga-oefeningsreeks ter ondersteuning en sterking van de zielskrachten' biedt een praktische steun om deze zelfactiviteit te ontplooien.
Tevens worden er enkele aanwijzingen omtrent voeding en slaap, alsook een beschrijving van de werking van een aantal homeopathische middelen in het boek gegeven.
Dit boek richt zich zowel tot getroffenen die onder het fenomeen van de angst lijden, alsook tot therapeuten, artsen, natuurgeneeskundige therapeuten en personen die in sociale instellingen werken.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
157
Laatste editie
01 april 1998
Uitgeverij
Aurum
ISBN
9789080352629

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic