De Annales Rodenses

0

De schrijver Ruud Offermans (1966, *) studeerde fysische geografie aan de universiteit Utrecht. Momenteel legt hij zich toe op cultuurhistorie. Vandaar zijn belangstelling voor de Annales Rodenses. De geschiedschrijving van de abdij Kloosterrade begint met deze Annales Rodenses, de twaalfde-eeuwse kloosterkroniek. Deze kroniek kan men beschouwen als een eerste reflectie op het eigen, zij het dan nog korte verleden van de gemeenschap.
Maar niets is minder waar. Na ontdekking van de oorspronkelijke codex bleek de Annales Rodenses gekuist te zijn. Er werd gesproken over de geheime Messias met de naam Sophia en over Hildegard van Bingen die het Evangelie van Sophia schreef.
Ailbertus was opzoek naar de ‘dea perdita Christianae religionis’, oftewel ‘de verloren Godin van het christelijk geloof’. Hij zou ze ook vinden, ergens in een klooster in de Provence. Daar zou zij haar geheimen prijsgeven.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
81
Laatste editie
20 mei 2015
Uitgeverij
Limburger.nl/mijnboek
ISBN
9789462540361

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic