De Artapappa's

3

Top25's 1

In 1920 verscheen De Artapappa's van JB Schuil. Het is het verhaal van twee kafferjongens, Paul en Bloemhof Artapappa, die door de Transvaalse overheid naar Nederland worden gestuurd om daar een opleiding te volgen. Hun vader is kafferkoning Artapappa II en Bloemhof moet hem later opvolgen.

In Nederland komen de halfbroers in de kost bij de heer en mevrouw Van Bommel. In hun woning in Vliedrecht verblijven al drie Nederlandse jongens, die door hun vrienden Spekkie, Pukkie en De Lijn worden genoemd. De drie zijn erg nieuwsgierig naar hun nieuwe huisgenoten. Paul stelt hen niet teleur. Zijn kromme Nederlands, acrobatische toeren en opgeruimde karakter zorgen voor onvervalste lol. Bloemhof daarentegen is stil en teruggetrokken en wordt door de anderen 'de Stomme' genoemd. Puk weet zijn vertrouwen te winnen en komt meer te weten over Bloemhofs tragische achtergrond. Zij worden vrienden voor het leven, tot in de dood.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
06 augustus 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Gianni
ISBN
9789077970010 , 9789077970034

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic