De avondschool

73

Spots 2 Top25's 1
De Ierse bestsellerauteur Maeve Binchy is wereldwijd geliefd vanwege haar boeiende schrijfstijl en overtuigende personages. Haar feelgood-romans zijn in meer dan twintig landen verschenen en er zijn ruim twintig miljoen exemplaren van verkocht.
www.maevebinchy.nl
De cursus Italiaans lijkt in niets te verschillen van de vele andere avondcursussen in Dublin, behalve in de verwachtingen en dromen van de mensen die er samenkomen.
Ooit volgde Nora O'Donoghue de man die ze liefhad naar Itali aar nu is ze teruggekeerd naar haar geboortestad.
Aidan Dunne heeft tevergeefs gehoopt op promotie tot rector van de school en probeert nu zijn zelfrespect te herwinnen.
Samen nemen ze het initiatief tot deze avondcursus die mensen met een zeer verschillende achtergrond aantrekt. Allemaal komen ze naar de avondschool waar ze veel meer zullen leren dan alleen Italiaans. Tegen de tijd dat de cursisten op reis gaan naar Rome, is eiders leven dramatisch veranderd.
Het is bijzonder knap hoe Maeve Binchy de verschillende levensverhalen van de avondschool cursisten tot boeiend geheel weet te smeden.
'Aanrader. Om in ruk uit te lezen.'Flair
'Een must-read.' Yes
'De boeken van Maeve Binchy zijn bonbons van een heel goede bonbonmaakster.' www.boekgrrls.nl
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Laatste editie
07 september 2012
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789041004345 , 9789046161814 , 9789026985904 , 9789041762894 , ...


Door lezers

Feelgood Club / WeLoveFeelgood leest in juni
08 juni 2017 9 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (3)

100% feel good

door: Hartentwee 1 like
Ik houd al sowieso erg van mozaiekromans. Een avondschool in een arme wijk start, met een cursus Italiaans. De levens van een Italiaanse docente en een aardig aantal cursisten worden uitgelicht en schitterend met elkaar verweven. Een heerlijk boek. Echt genoten!

Recensie De avondschool

door: Nolda Sta 1 like
Lang geleden heb ik dit boek gelezen en vond het super. Mischien, als ik het tegenkom, ga ik hem weer lezen. Ik vind Maeve Binchy prettig schrijven!

Recensie De avondschool

door: Janneke Bouwman 1 like
Ik heb het boek al divere keren gelezen, geleend uit de bieb. Vorig jaar heb ik het boek van mijn schoonzusje gekregen en het ligt op de stapel om weer eens te lezen. Mooi boek met prachtige beschrijving van de verschillende personages. Voor liefhebbers van de boeken van Maeve Binchy en Rosamunde...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic