De baardaap

1

"De leugen is alleen gepast indien die je wat meer oplevert dan de waarheid." Harry Hazelkamp werkt als psychiater op de gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting. Zijn carrière zit in de lift, hij wordt in de medische wereld bekend door zijn vernieuwende behandelmethode die gestoeld is op het gebruik van psychofarmaca. Deze aanpak blijkt een keerzijde te hebben, patiënten worden afhankelijk van de medicijnen en bij de onthouding daarvan doen zich drama s voor. Harry komt in conflict met zijn leidinggevende en nadat binnen een kort tijdsbestek een aantal patiënten zijn overleden laat de directie een justitieel onderzoek starten naar Hazelkamp. Dan begint voor Harry, alias de Baardaap, een reis naar de hel maar ook een zoektocht naar de waarheid. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Rode draad door het boek heen is de gevangenschap van geest, lichaam en maatschappij. Anthony begon met schrijven in 2008, na een loopbaan waarin hij onder meer actief was als muzikant en producer. "In de studio schilderde ik met muziek en arrangementen. Nu schilder ik met woorden en gedachtekronkels, met evenveel voldoening." De Baardaap is zijn debuut roman.

Verschenen in
Genre
Romantiek
Aantal pagina’s
357
Laatste editie
16 december 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402122473 , 9789402127133
Bestel dit ebook vanaf  €6,61 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Leuk boek

door: Dicky Drenthe 1 like
Goed verhaal. Het begint vlotjes, vertraagd wat in het middenstuk om weer naar het einde te snellen. Prettig leesbaar. Neigt naar een filosofische roman maar is dat niet. Leuke plot.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic