De beeldhouwer

8

Lijsten 1 Spots 2

Dankzij een afspraak met de Dood wordt de jeugddroom van een jonge beeldhouwer vervuld: hij is in staat om alles wat hij kan bedenken, met zijn blote handen te creëren. Maar nu hij nog maar 200 dagen te leven heeft, kan hij niet beslissen wat hij wil beeldhouwen. In de laatste momenten van zijn leven ontmoet hij de liefde van zijn leven en dat maakt het er voor hem niet echt makkelijker op. Dit is een verhaal over het verlangen dat naar de rand van het redelijke gebracht wordt en ver daaroverheen. Geforceerde, onhandige danspasjes van een prille liefde tegen het decor van een schitterend in beeld gebracht aards portret van de grootste stad ter wereld. Het gaat over de kleine, warme, menselijke momenten van het dagelijks leven... en de grote deinende krachten die net onder het oppervlak verscholen liggen.

Scott McCloud is de auteur van onder meer Understanding Comics en Making Comics. Met De beeldhouwer maakt hij een geslaagde switch naar adembenemende, grappige en onvergetelijke fictie.

Verschenen in
Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
496
Laatste editie
04 maart 2015
Uitgeverij
Scratch Books
ISBN
9789492117120 , 9789492117137


Door lezers

Literatuur Club / Nog meer literaire beeldverhalen, nu mét beelden
06 juli 2018 36 reacties
Scifi & Fantasy Club / 7 x grafische romans
03 juli 2017 4 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,90
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Theorie in de praktijk

door Koen Driessens op 23-05-2015

Wanneer de striptheoreticus Scott McCloud – auteur van hét beeldverhaalreferentiewerk Understanding Comics en docent visuele communicatie – zich na twintig jaar nog eens aan fictie waagt, zijn de verwachtingen hooggespannen. De spanning bij lezers om het resultaat en de vele jaren volgehouden inspanning door McCloud zijn alvast niet vergeefs gebleken: zijn lijvige graphic novel De beeldhouwer...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic