De beer die er niet was

2

De beer wandelt het betoverde bos in. Daar komt hij de kalme koe en de slome salamander tegen. Die verzekeren hem dat hij echt een heel aardige beer is.

Tevreden loopt de beer verder en komt bij de kompasboom aan. Die wijst in acht richtingen: Noord, Zuid, Oost, West, Fout, Goed, Middageten en Ontbijt. Welke kant moet hij op? Ontbijt? Middageten? En de beer had daar waarschijnlijk nog gestaan, als de Trage SchildpadTaxi niet was langsgekomen.

De lezer weet het dan inmiddels: deze beer is bijzonder aardig, en hij is gelukkig. Met zijn kijk op de wereld zou hij zou zomaar een verre neef van Winnie de Poeh kunnen zijn. En alle kinderen en volwassenen die ook op zoek zijn naar hun eigen ik, zullen zij deze beer onvoorwaardelijk in hun hart sluiten.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
48
Laatste editie
30 mei 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
ISBN
9789089671783

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Filosofie light voor kinderen

door: Guus Bauer 1 like

Het maken van een kinderboek is moeilijker dan menigeen denkt. De schrijvers moeten feitelijk de kinderen beter begrijpen, beter aanvoelen dan de ouders. Ze, als het even kan, geen flauwe stereotiepe verhaaltjes voortoveren, voorkomen dat ze taaltechnisch op de hurken gaan.

Zoetsappige berenverhalen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic