De beer en de draak

19

Tijdens zijn nieuwe ambtstermijn ontdekt Jack Ryan dat het presidentschap er niet bepaald makkelijker op wordt: in de binnenlandse politiek wemelt het van de valkuilen: in Liberia is een revolutie gaande: de Aziatische economie raakt steeds verder in het slop: en uit Moskou komen verontrustende berichten over een mogelijke aanslag op de voorzitter van de SVR, de voormalige KGB.

Een moordaanslag op hoog niveau in het toch al onstabiele Rusland, daar zit niemand op te wachten. Maar nog verontrustender is de mogelijke identiteit van de vermoedelijke daders. Zijn het politieke tegenstanders? Is het de maffia? Zijn het ontevreden ex-KGB-leden? Of - zo vraagt Ryan zich af - hebben we hier te maken met een veel acutere bedreiging? En hij heeft gelijk.

Want nog voordat zijn beste spionnen, onder wie specialist geheime operaties John Clark, de kans hebben gehad de ware toedracht te achterhalen, treden er in China al krachten naar buiten die er angstwekkend extreme denkbeelden op nahouden. En als deze elementen erin zullen slagen hun ideeen te realiseren, dan zal de wereld voorgoed veranderen. Maar als ze falen... dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Bear and the Dragon
Serie
Jack Ryan Sr. (10)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Hugo Kuipers , Nienke Kuipers
Laatste editie
17 maart 2003
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789022985144 , 9789022987346
Bestel dit boek vanaf  €10,65 bij

bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

door: Luuk Hauser-1097 1 like
Deze Clancy was al een tijdje uit, maar toch heb ik besloten om hem te gaan lezen, want ik wilde dit boek uit hebben voordat zijn nieuwste boek Teeth of the Tiger verschijnt. Ik heb hem in het engels gelezen, wat op het begin vrij lastig was, maar al snel wende. De Engelse pocketversie is 1139...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic