De berg

0

EVEREST de BERG
Gordon Korman
Een waanzinnige wedstrijd wordt uitgeschreven.
Wie wordt de jongste klimmer ooit op de top van de Mount Everest?
Een levensgevaarlijke en loodzware expeditie begint.
Op het moment dat de ijsberg met de vernietigende kracht van een kleine atoombom vooroverviel, kon Sammi nog juist omhoogsprin-gen. Terwijl de stukken ijs alle kanten op vlogen, stoven de klimmers beneden weg. De schroef die het vaste touw onder aan de toren verankerde, brak als een tandenstoker, waardoor het touw losschoot en bleef bungelen. Met een schreeuw van angst viel Sammi, die nog steeds vastzat aan het nutteloze touw, vijftig meter recht naar beneden.
Na een slopende competitie is het SummitQuest-team eindelijk samengesteld. De vier jonge klimmers Dominic, Sammi, Perry en Tilt gaan proberen het record te breken. De expeditie gaat van start. Maar de gigantische berg maakt het hun niet makkelijk. De omstan-digheden zijn primitief, het weer is verraderlijk, de omgeving bitter koud. Dan gebeurt er iets onverwachts en verandert de beklimming in een levensbedreigende reddingsoperatie.
De trilogie Everest bestaat uit:
Deel 1 : Het team
Deel 2: De berg
Deel 3: De top
Klim mee in deze bloedstollende tocht naar het hoogste punt van de wereld!
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
30 september 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
ISBN
9789020664324

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic