De Berlijnse muur

5

Een stad van vier miljoen inwoners werd op 13 augustus 1961 van de ene op de andere dag op wrede wijze in twee?n gedeeld. Voor het eerst in de koude oorlog dreigde een nucleaire apocalyps, een dreiging die pas echt verdween toen de Muur op 9 november 1989 door de Berlijnse bevolking werd gesloopt.
De Berlijnse Muur vertelt het beklemmende verhaal van een betonnen versperring die bijna dertig jaar lang een stad, een land, eigenlijk de hele wereld verdeelde. Waakhonden, zwaar bewapende grensbewakers met bevel te schieten en meer dan 300 uitkijktorens hebben de Muur gemaakt tot het symbool van een verscheurde wereld met ideologie?n die lijnrecht tegenover elkaar stonden.
Dit boek is het ultieme en vooral menselijke relaas van een verdeelde stad en haar inwoners. Van ingenieus bedachte ontsnappingspogingen die maar zelden slaagden, van de moedeloosheid en het ontbreken van welvaart en intellectuele vrijheid voor miljoenen Oost-Europeanen.
De Britse historicus, schrijver en vertaler Frederick Taylor werd bekend als redacteur en vertaler van de dagboeken van Goebbels in het Engels. Hij is tevens de auteur van de bestseller Dresden - Dinsdag 13 februari 1945.
De pers over De Berlijnse Muur:
'Een buitengewoon boek, dat de perfecte balans houdt tussen historische analyse en menselijke verhalen. Met verve geschreven.'
Literary Review
'Een geweldig aangrijpend verhaal.'
Bookseller
'Een indrukwekkend, maar ook diep-menselijk verhaal dat [Taylor
The Times
De pers over Dresden - Dinsdag 13 februari 1945:
'Dit voortreffelijke boek is de weergave van een onderzoek naar een van de wreedste gebeurtenissen in de wreedste aller gebeurtenissen.'
Sunday Herald

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
520
Laatste editie
12 maart 2013
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789049101138 , 9789049107536 , 9789000326457

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €12,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic