De beste spannende verhalen uit Nederland en Vlaanderen

,

3

De beste spannende verhalen uit Nederland en Vlaanderen is een bijzondere en uitgelezen verzameling korte spannende verhalen die prachtig illustreert hoe het genre zich sinds het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld heeft.

René Appel en Tomas Ross, al jaren experts op het gebied van spannende literatuur, stelden deze unieke anthologie samen. Ze bundelden daarin het beste wat het brede spectrum van de Nederlandstalige literatuur te bieden heeft, met verhalen van onder meer F. Bordewijk, Joop van den Broek, Hella Haase, Charles den Tex, Harry Mulisch, Chris Rippen, Mensje van Keulen, Pieter Aspe en Hugo Claus.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
30 mei 2007
Uitgeverij
FMB Uitgevers
ISBN
9789049970413
Advertentie

Hebban recensie

Een prachtverzameling met een smetje

door Remko Meddeler op 27-08-2007

Het begon allemaal met het korte verhaal. Want al in de tijd dat geschriften nog geen gemeengoed waren, vertelde men elkaar verhalen. Korte verhalen over de gebeurtenissen van alledag. To-the-point, zonder veel voorgeschiedenis, zonder uitgebreide schetsen van de omgeving en met een minimum aan personages. Eigenlijk precies zoals we tegenwoordig informatie willen ontvangen en versturen. We...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic