De bevrijding

0

Operatie Market Garden, 'Morgen komen de Tommies!', eindelijk de vlag weer uit, op de foto met de bevrijders, de Nationale Feestrok, Dolle Dinsdag, 'V' voor Victory, voedseldroppings, Ruiten troef, Marshallhulp... In 2010 is het 65 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd na een jarenlange bezetting door de Duitsers. Het 14e deel in de geliefde en succesvolle serie Vervlogen Tijden.
Na een jarenlange bezetting door de Duitsers kwam voor Nederland eindelijk de bevrijding! De Tommies (Britten) waren in aantocht. Ook de Amerikanen, Canadezen, Polen, Belgen, Fransen en Noren hielpen de bezetter te verdrijven. De vlag mocht weer uit en we konden weer opgelucht ademhalen. Vol spanning en ongeduld had men gewacht op het uur der bevrijding. Onze bevrijders kregen een warm onthaal, de stoere mannen spraken tot de verbeelding. Overal werd feest gevierd. Hoewel er een onzekere toekomst in het verschiet lag, was de opluchting enorm. Dit boek schetst de alledaagse en de bijzondere gebeurtenissen van de bevrijding en laat in sfeervolle zwart-wit foto's een bijzonder beeld zien van deze periode vol vreugde.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
143
Laatste editie
16 maart 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789089891495
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic