De bewaker

10

Twee mannen bewaken de enige ingang van een buitengewoon gebouw met veertig luxueuze appartementen, bewoond door de rijken der aarde. Die ingang bevindt zich in de kelder, op de zwaarbeveiligde parkeerverdieping. De bewakers vormen de laatste linie van verdediging, ze houden wacht bij de liften. Wanneer op een dag op een na alle bewoners vertrekken weten zij niet wat er buiten, in de stad, in het land, gaande is. Hun enige bron van informatie is de man die zorgt voor hun bevoorrading. Maar ook voor hem zijn ze op hun hoede. Waarom draagt hij geen lederen schoenen en stropdas, zoals zij doen? En wat te denken van de aangekondigde derde bewaker, die maar niet verschijnt?

De bewaker is een spannend, allegorisch verhaal over oorlog en vrede: oorlog met een ongrijpbare vijand, vrede die elk voor zichzelf moet bevechten. Een tijdloos boek, geschreven in de puntgave stijl waarvoor Peter Terrin geroemd wordt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
22 maart 2014
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023487661

Lees verder

Lezersrecensies (2)

Een claustrofobisch spannende roman

door: Marcia 1 like

Een tijdje geleden viel mijn oog tijdens een bibliotheekbezoekje op de prachtige cover van De bewaker. Al eerder las ik het aangrijpende Post Mortem van Peter Terrin, maar ik zag direct dat dit boek een heel andere wending ging nemen. En aangezien ik gek ben op bizarre verhalen, mocht dit boek...


Le gardien

door: Mireille 1 like
De bewaker van Peter Terrin is een psychologische roman die zich gedurende het hele verhaal afspeelt in hetzelfde flatgebouw. Of beter gezegd: de kelder ervan. Hier wonen de twee bewakers die de enige toegang naar de rijkeluisappartementen bewaken. Op een dag vertrekken alle bewoners plotseling,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic