De blauwe vinvis

3

De blauwe vinvis is het meest bijzondere beest dat er bestaat. Hij kan wel dertig meter lang worden - net zo lang als een vrachtwagen, een graafmachine, een boot, een auto, een fiets, een motor, een busje en een tractor achter elkaar.
Zijn bek is zo groot dat er wel vijftig mensen in kunnen staan. Gelukkig eet een blauwe vinvis geen mensen... En een babyvinvis drinkt bijna tweehonderd liter moedermelk per dag. Niet gek dat hij ieder uur meer dan vier kilo zwaarder wordt.
Jenni Desmond vertelt de meest wonderlijke feiten over de blauwe vinvis en maakt daar de prachtigste illustraties bij. De blauwe vinvis is een prentenboek om bij weg te dromen én om je spreekbeurt over te houden.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
29 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047707462

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Informatief prentenboek dat toch ook doet dromen

door Katy Hurkmans op 08-06-2016

De blauwe vinvis is een prentenboek boordevol informatie over het grootste zoogdier ter wereld. Elke pagina bevat een aantal feitjes en die worden ondersteund door illustraties. Zo komt de lezer te weten hoe groot de vinvis is, wat hij eet, hoeveel kilo hij weegt, hoe goed hij kan horen, … en nog veel meer. Het is een non-fictie boek dat toch wordt begeleid door een ander verhaal. Het begint met...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic