De bloemen

3

Spots 1
Ben je nog een zoon als je ouders gestorven zijn? Koen Peeters vertelt in De bloemen hoe levens van grootvaders, vaders en zonen door elkaar kunnen lopen. Steeds scherper toont hij hoe deze wereld gemaakt is door mensen, en tegelijk hoe weinig maakbaar wij zelf zijn.
Ergens rond 1900. Louis, de jongste van een boerengezin is tien. Hij ziet hoe zijn allerbeste vriend, een varken, geslacht wordt. Op dat moment beslist hij om later handelaar in boter en eieren te worden. Dat zal hem lukken. Louis droomt er ook van om een grote zaak op te starten, maar dat plan valt in duigen. Zijn zoon Ren? is een voorbeeldig student, raakt ge?ngageerd in de jeugdbeweging en gaat uiteindelijk in de politiek. Na een politieke bijeenkomst wordt hij neergeslagen en raakt hij zwaargewond. En de zoon van de derde generatie, de verteller van dit verhaal, gaat op zoek naar de sporen van zijn voorvaderen.
Met De bloemen vindt Koen Peeters de familieroman opnieuw uit. Het resultaat is een even subtiel als ontroerend boek, waarin het heimwee gesteund wordt door de minzame gevoeligheid en waakzame intelligentie van de schrijver.
In wonderschoon proza schrijft Koen Peeters intieme portretten van grootvader Louis en vader Ren?.
[...] Haast mystiek is zijn greep naar de eeuwigheid.
- Ons Erfdeel

Koen Peeters is de meest gesofistikeerde verteller van het kransje familieauteurs.
- Knack
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
23 oktober 2010
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789085422082 , 9789085423003 , 9789460420238


Door lezers

Literatuur Club / We moeten het even hebben over... Koen Peeters
17 november 2017 26 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic