De bodemschat

2

Wadden, dieren, strand & zee ... Het ideale vakantieboek! Een spannende dierenroman over het leven in de Waddenzee voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Speels en educatief en prachtig geïllustreerd. Op hun eerste vakantiedag vinden Jannes en Fien een bodemschat op het strand. Ze twijfelen geen moment, maar nemen hun vondst mee naar huis...
De Bodemschat is een speels verhaal waarin twee kinderen een aangespoeld kwalletje vinden op het strand. Omdat het kwalletje nog leeft, nemen ze het mee naar huis en beloven het diertje terug te brengen naar waar het vandaan komt: het waddenwrak. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dus wat volgt is een speurtocht naar de beste route. Tijdens die speurtocht ontmoeten ze nog zoveel andere leuke dieren, dat ze zich realiseren dat het eiland waar ze logeren eigenlijk veel groter is. De bodem zit namelijk ook vol leven en in het water gaat het ook gewoon door.
Voor De Bodemschat heeft Judith van der Stelt gekozen voor een mengvorm van fictie en non-fictie. Het is in de eerste plaats een spannend en grappig verhaal over twee kinderen en hun ontmoeting met een kwalletje. Daarnaast is het ook een educatief verhaal, want alle dieren die de kinderen tegenkomen bestaan echt. Dat betekent dat het verhaal zich ook goed leent om in de klas mee aan de slag te gaan. Kinderen kunnen nog meer bijzonderheden over de dieren opzoeken, of zelf op zoek gaan naar typische waddieren en hun speciale eigenschappen.
Judith van der Stelt is gepassioneerd tekstschrijfster, taaladviseur en auteur van diverse boeken waaronder het kinderboek 'Waddenkind'.
Martijn van der Linden is illustrator van diverse jeugdboeken, waaronder 'Winterdieren' van Bibi Dumon Tak.
Natuur, kinderen, jeugd, waddenzee, dieren, wad, strand, zee, kust, dierenverhalen, natuurverhalen, kinderboeken, leesboeken 6+, voorlezen, zelf lezen, dierenroman, roman, natuuronderwijs, natuureducatie
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
108
Laatste editie
19 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
ISBN
9789050115551

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic