De boeken van Oranje

2

Wat als Willem-Alexander zijn geheime memoires zou schrijven? Wat zou daar in staan?

De troonsbestijging van koning Willem-Alexander nadert. Het land is in rep en roer. Naast zijn nieuwe rol als koning betekent de inhuldiging ook dat Willem-Alexander zijn memoires als troonopvolger moet voltooien. Zijn gehéíme memoires, waarin hij onder meer uiteenzet wat hij van zijn moeder heeft geleerd en welke strategie hij als koning zal hanteren. Net als zijn voorouders dient ook hij zijn deel aan de Boeken van Oranje toe te voegen.

Waarom weet de hofbiograaf, de grote vertrouweling van het koningshuis, van niets? Zijn nieuwsgierigheid naar de inhoud én zijn eergevoel drijven hem in een spannende zoektocht naar de Boeken van Oranje. Hij wil alle koninklijke geheimen openbaren en daarmee de Nederlandse geschiedenis herschrijven.

Als de toekomstige koning en zijn College van Vertrouwen de ernst van deze dreiging inzien, staat hun besluit vast. De hofbiograaf moet worden gestopt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
26 maart 2013
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046815373 , 9789046815526
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic