De Bron

14

Lijsten 1 Top25's 3

Een onovertroffen verhaal over het geboorteland van het christendom, de islam en het Jodendom. De Bron beslaat tienduizend jaar geschiedenis en is het boeiende verhaal van mensen die leefden en leven in en om de stad Makor. De heuvel van Makor wordt opgegraven door een Amerikaanse archeoloog. Hij graaft vijftien verschillende lagen uit, in ouderdom variërend van tienduizend jaar voor het begin van onze jaartelling tot aan de jongste geschiedenis. Het verhaal van Makor ('de bron') vertelt over de hoogtepunten uit de geschiedenis van Israël, het langzamerhand ontstaan van het besef van één God – de basis van het joodse geloof – de verovering van Kanaän door de Israëlieten, de strijd tegen vreemde veroveraars, de tijd van koning David, de Romeinse bezetting, de kruisvaarders, de komst van de Arabieren, de terugkeer naar Erets Israël en de stichting van de Joodse staat. James Michener (1907-1997) geldt als een van de grootste vertellers van de afgelopen decennia. Hij werd vooral beroemd door zijn historische romans. Voor het schrijven van De Bron woonde hij twee jaar in Israël. Michener combineert in dit magistrale epos feiten uit de officiële geschiedschrijving met de vrije interpretatie daarvan door de romanschrijver.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
1070
Laatste editie
17 december 2008
Uitgeverij
Strengholt United Media
ISBN
9789049400101 , 9789049401023

Lezersrecensies (1)

Een prachtige lange historische trip door Israel

door: AvdP85 1 like
James A. Michener schreef in 1965 een roman dat zit afspeelt in Israel en het Judaïsme als leidraad neemt voor zijn opbouw over het geloof. Het verhaal begint ook in 1965, waar archeoloog John Cullinane samen met Tewfik Tabari, Vered Bar-El en Ilan Eliav een archeologische opgraving gaan doen op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic