De Catharina parkieten

0

Catharinaparkieten zijn sociale vogels, die het liefst in een groep leven. In het boek wordt aangegeven met welke andere vogelsoorten ze samen geplaatst kunnen worden. De auteurs, beide lid van de Catharina parkieten studiegroep, gaan uitgebreid in op de juiste huisvesting - ze houden veel van klauteren bij voorbeeld - en op de juiste voeding. De samenstelling van het voedsel verschilt per seizoen.
Ook wordt duidelijk en gedetailleerd ingegaan op de kweek van deze parkietensoort. Tips en adviezen over de keuze van vogelkoppeltjes, de beste plek voor een zogeheten broedblok, maar ook algemene ervaringsinformatie over de duur van een broedronde, van het ei tot het uitvliegen, komt aan bod. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan tentoonstellingen en aan de mutaties bij deze vogelsoort.
Catharinaparkieten zijn gek op een douche met de plantenspuit en niet direct gevoelig voor vogelziektes. Deze informatie en nog veel meer vindt u terug in 'De Catharina parkieten'.
Verschenen in
Aantal pagina’s
65
Laatste editie
24 januari 2002
Uitgeverij
Welzo Media Productions bv
ISBN
9789058211354
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic