De cello van mevrouw Rosas

0

DE CELLO VAN MEVROUW ROZAS

‘Vind je ze niet mooi, Orfeo?’ Mevrouw Rozas klonk plots op haar hoede. ‘Jawel… ze zijn mooi, maar… ik vroeg me gewoon af wie die liedjes heeft geschreven.’ ‘Vrienden van mij’, zei ze kortaf.
‘Muzikanten met wie ik vaak samenspeelde. Maar ze zijn al jaren geleden gestorven.’
‘Het spijt me’, zei ik. ‘Waarom? Daar kun jij niets aan doen. Integendeel, jij speelt hun muziek, en dat houdt ze nog een beetje levend’, zei mevrouw Rozas met een flauw lachje. ‘Net zoals je mijn instrument levend houdt.’
De dromerige Orfeo beleeft een moeilijke tijd. Zijn vader is weg, zijn moeder heeft verdriet, en op school wordt hij gepest. Hij vlucht in zijn eigen wereld, waar geluid centraal staat. Geluiden die hem raken, noteert hij in een boekje.
Op een dag ontmoet hij de oude mevrouw Rozas. De klank van haar cello fascineert hem. Hij is dan ook verrukt als ze aanbiedt hem celloles te geven. Maar waarom speelt ze zelf nooit meer op het instrument? Waarom praat ze niet graag over vroeger? Pas na haar dood ontrafelt Orfeo het geheim van mevrouw Rozas en haar cello.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
09 juni 2007
Uitgeverij
Abimo, Uitgeverij
ISBN
9789059323339

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,50
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic