De clown, een wandelend hart

0

Ton Kurstjens (1959) is in 1983 gestart als clown. Hij trad samen met Frans Custers op onder de naam Duo Het Elftal en verzorgde tot 1991 optredens in binnen- en buitenland. Van 1991 tot 2002 speelde hij samen met Annet van Zeijst onder de naam Duo Biek. Uitgangspunt van alle optredens was spelen vanuit improvisatie. De daarbij opgedane ervaringen vormden de basis van de cursussen clownerie die hij voor particulieren geeft en voor de trainingen die hij in het bedrijfsleven verzorgt. Daarnaast is hij regisseur van diverse clowngezelschappen en heeft hij enkele clowntheaterprogramma's gemaakt onder de naam Met de neus op de planken.

 De auteur laat in dit boekje zien dat het gedachtegoed rond de clown een rijkdom aan inzichten kent. De clown laat je nadenken over wie je bent, hoe je communiceert, waar je grenzen liggen en welke capaciteiten je niet of onvoldoende benut. Zijn levensstijl heeft ons iets te vertellen. Kurstjens doet dit door zijn ervaringen te delen uit zijn persoonlijke leven en uit zijn clownsleven. Ook geeft hij 10 clowneske levenstips, met daarbij passende ervaringen en oefeningen. Deze zijn bedoeld als ondersteuning bij het zoeken naar de clown in jezelf. Tot slot zijn er persoonlijke impressies van zijn cursisten opgenomen.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Uitgeverij
Kurstjens, T.
ISBN
9789090178929
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic