De Cock en de dood in gebed

22

Artikelen 1 Lijsten 1

Een junk die gearresteerd is voor een beroving vertelt De Cock dat hij het geld nodig heeft voor de verslaving van zijn vriendin. Hij bekent ook dat zij vijftigduizend euro heeft beloofd aan degene die haar vader vermoordt, zodat zij met het geld van de erfenis kan afkicken.

Midden in het verhoor stormt Vledder de recherchekamer binnen. In de Keizersgracht drijft een waterlijk. De schoenveters van de dode zijn aan elkaar gebonden en de vingers van zijn gevouwen handen zijn met krachtige lijm aan elkaar geplakt.

Wanneer er opnieuw een dode wordt gevonden met vastgelijmde handen, weet De Cock zeker dat het slachtoffer niet in gebed verzonken was toen het noodlot toesloeg. Maar welke minder vrome motieven zitten er achter deze moorden?

In deze zeventigste en laatste 'De Cock', waarin de lezer de oude rechercheur van de Warmoesstraat door en door denkt te kennen, stelt Baantjer zijn lezers opnieuw voor een verrassende ontknoping.

Verschenen in
Serie
De Cock (70)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 januari 2009
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789026122811 , 9789026126215 , 9781132393062 , 9789036425667


Artikelen over De Cock en de dood in gebed

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €12,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Mooi slotakkoord

door Kees de Bree op 23-10-2008

Het is definitief voorbij, het wachten op de nieuwe Baantjer. Met het 70e deeltje De Cock en de dood in gebed is het allerlaatste avontuur van de vermoeide speurder te boek gesteld. Appie Baantjer houdt ermee op. En dat roept een nostalgisch gevoel op dat zich tijdens het lezen constant vertaalt in een milde glimlach rond de lippen.
Een overijverige agent arresteert een junk die onder bedreiging...

Lezersrecensies (1)

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic