De Cock en de wortel van het kwaad

23

Deel 68 in de Baantjer-serie, ‘De Cock en de wortel van het kwaad', met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

De jonge Gabriëlle komt op bureau Warmoesstraat haar broer Jean-Baptiste als vermist opgeven. Haar vriend kent Jean-Baptiste uit de tijd dat ze beiden lid waren van de Gouden Harten, een club die geld inzamelt voor goede doelen. Er zijn vreemde elementen in de club geslopen, er is ook sprake van chantage en fraude.

De Cock, met ceeooceekaa, en Vledder besluiten poolshoogte te nemen in het clubhuis. Daar heeft het noodlot toegeslagen. De rechercheurs treffen er het lijk aan van Jean-Baptiste. Een stiletto steekt tussen zijn schouderbladen en in zijn rechterhand ligt een klein rood hartje.Vledder ontdekt dat de vermoorde man vijfhonderdduizend euro op zijn bankrekening heeft staan en dat er reeksen foto’s van naakte jongens in zijn computer zijn opgeslagen... Helaas is Jean-Baptiste niet het enige slachtoffer in de almaar uitdijende zaak. De Cock en Vledder worden nogmaals bij een sterk gelijkende moord geroepen. Een smerige zaak, die zo snel mogelijk opgelost moet worden.

In een poging duidelijkheid te krijgen, spreekt De Cock de leden van de Gouden Harten toe – en met effect. Al is De Cock een digibeet, door zijn scherpe geest doet hij een ontdekking die uiteindelijk tot de oplossing leidt. …

A.C. (Appie) Baantjer was 28 jaar lang rechercheur bij bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Van zijn serie over rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) werden inmiddels miljoenen exemplaren verkocht.
Verschenen in
Serie
De Cock (68)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789026122514 , 9789026125645 , 9789036425124
Bestel dit boek vanaf  €10,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijHebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Geknipt voor een vermakelijk tussendoortje

door Jean-Paul Colin op 13-05-2014

Mannelijke rechercheurs houden het hoofd met moeite boven water. Al enige jaren moeten ze het afleggen tegen moderne en goedgebekte agentes die met katachtige bewegingen misdadigers in de houtgreep nemen. Tenzij je naam De Cock, met ceeooceekaa, is. A.C. Baantjer, de schepper van dit personage, hoeft niet met de tijd mee te gaan. Het is bijna een halve eeuw geleden dat de auteur hoofdpersoon De...


Lezersrecensies (1)

door: Jack Coenen 1 like
Er worden 3 identieke moorden gepleegd bij een liefdadigheidsclub in Amsterdam en De Cock onderzoekt de zaak op de manier zoals we hem van televisie kennen. Dat beeld heb je uiteraard constant in je hoofd.
Mijn eerste Baantjer/De Cock en als ik er toevallig nog eentje krijg zal ik die ook zeker...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic