De context

3

De openbare aanklager Varga wordt op een milde avond in mei, tussen tien uur en middernacht, door een schot in het hart geveld.

De bisschop noemt hem een voorbeeldig mens en de brilliante inspecteur Rogas wordt op de zaak gezet. Dan wordt op het strand van Aves het lijk van een vooraanstaand rechter gevonden. Ook hij is door het hart geschoten. En meerdere magistraten volgen.

Rogas vermoedt een verband met de veroordeling van een apotheker wegens poging tot moord op zijn vrouw. Maar in een roman, die gaat over de macht en het gebruik van de macht, wordt Rogas door zijn superieuren de juiste weg gewezen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Il contesto
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
L. Pennings
Laatste editie
10 april 2009
Uitgeverij
Serena Libri
ISBN
9789076270500 , 9789065512185 , 9789063032838
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Te literair voor de doorsnee thrillerlezer

door Anne Terwisscha op 16-11-2009

De context is in 1971 verschenen. Sciascia schreef het naar aanleiding van een krantenbericht dat hij gelezen had over een man die werd verdacht van een moordpoging op zijn vrouw. De aanwijzingen voor die verdenking wezen er volgens Sciascia op dat de vrouw zelf alles in scène had gezet.
Gaandeweg het schrijven is het verhaal zich op een manier gaan ontwikkelen die Sciascia niet voor ogen had....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic