De cyclamenman

1

John Cardoen, een jonge Vlaamse dichter, maakt van nabij mee hoe in 1943 Mortsel bij Antwerpen zwaar wordt gebombardeerd door de geallieerden. De dode kinderen, de beelden van de puinhopen en stervende mensen, ze zijn voor altijd in zijn ziel gebrand.

Na de oorlog kan John zich niet langer vinden in het conservatisme en de hautaine houding van de Antwerpse elite in de residentiële wijk waarin hij opgroeit. Ondanks de grote maatschappelijke veranderingen blijft die hardnekkig vasthouden aan haar stand. Zijn omgeving vindt Johns gedrag onmogelijk en onaangepast. Toch weet hij, de ongrijpbare dichter, iedereen te fascineren en te beroeren.

John vindt steun in zijn gedichten, zijn cyclamen en zijn grote liefde voor buurmeisje Pat. Maar is die liefde leefbaar? En weet John zijn weg uiteindelijk te vinden?

"Een waardevolle, aansprekende en interessante roman." - Recensent Paul van Leeuwenkamp

De Vlaamse dichter en schrijver Gust Van Brussel (Antwerpen, 1924) schreef een groot aantal romans en dichtbundels. De Cyclamenman is zijn 23ste en laatste roman, welke voor het eerst verscheen in 2010 bij uitgeverij De Graal. Ter gelegenheid van die verschijning werd Van Brussel door het stadsbestuur van Antwerpen gehuldigd voor zijn oeuvre.
De Cyclamenman is speciaal voor de Nederlandse markt volledig herzien en aangevuld met verklarende voetnoten.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 mei 2013
Uitgeverij
Booklight
ISBN
9789050450249 , 9789491472251 , 9789491472268

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic