De Daisy Sisters

78

Spots 2 Top25's 1

Elna en Vivi gaan samen op fietsvakantie door Zweden. Het is 1941, maar de oorlog lijkt ver weg. Ze zijn jong, vrij en onafhankelijk en hebben het gevoel dat de wereld aan hun voeten ligt. Ze noemen ze zichzelf 'De Daisy Sisters', alsof ze een Amerikaans zangduo zijn.

Maar dan worden ze op brute wijze ingehaald door de werkelijkheid: Elna wordt verkracht door een soldaat en krijgt na een mislukte abortus een dochter, Eivor. Elna moet niet alleen haar eigen idealen opgeven, maar merkt dat ook de dromen die ze voor haar dochter en later haar kleindochter koestert, niet zo gemakkelijk te verwezenlijken zijn.

Het leven is minder maakbaar dan gedacht, kinderen vervallen snel in dezelfde fouten als hun ouders, aan het keurslijf van afkomst en sekse blijkt ook in het moderne Zweden moeilijk te ontkomen. Toch bouwen Elna, Eivor en de andere vrouwen een bestaan op waarin ze naast hun rol van moeder, echtgenote en arbeidskracht, ook zichzelf kunnen zijn.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Daisy Sisters
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Edith Sybesma
Laatste editie
31 juli 2010
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044515053 , 9789044517255 , 9789046306437 , 9789044521825 , ...


Door lezers

Boeken, bloemen & blijdschap ♥ / Hebban reading challenge 2018 (under construction)
11 oktober 2018 3 reacties
Er was eens... / de buit van Koningsdag
28 april 2017 11 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (3)

Vluchten voor het levenslot

door: G. Huizenga 1 like
Vluchten voor je levenslot. Iedereen is op de vlucht. De 17-jarige Elna, voor haar beknellende baan als bediende bij een ingenieur, wiens vrouw een Hitlerbuste op de vleugel heeft staan, voor thuis, waar ze met haar twee broers wegens ruimtegebrek in de keuken slaapt, en voor haar zwangerschap na...

De Daisy sisters

door: Zazou 1 like
Ik heb héél wat weggestreken voordat dit boek was uitgeluisterd. Toch hield het me wel in zijn greep, zeker door de manier waarop er werd voorgelezen. Maar toen de vertelster haar mond hield, dacht ik dat het aan mijn MP3-speler lag....Wat een idioot einde!

Nieuw boek? Echt niet!

door: DorienN 1 like
De minste Mankell die ik tot nu toe gelezen heb. Grappig is wel dat ik na een paar bladzijden het gevoel kreeg dat er iets niet klopte. Zijn schrijfstijl was duidelijk niet zo ver ontwikkeld als in bijvoorbeeld Italiaanse schoenen. En jawel, in Zweden is het in 1982 verschenen! En hier in Nederland...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic