De derde Rijk-dagboeken

6

Albert Speer (1905-1981) staat bekend als de architect van het Derde Rijk, was een vertrouweling van Hitler en behoorde tot diens intimi. Hij werd in 1942 door Hitler zelfs benoemd tot Rijksminister van Bewapening en Munitie en was een van diens vaste medewerkers.

Na de oorlog behoorde Speer tot de nazi-kopstukken die in Neurenberg werden berecht. Hij werd veroordeeld tot twintig jaar cel. Omdat hem verboden werd biografische aantekeningen te ­maken, schreef hij in de Spandau-gevangenis zijn memoires over zijn leven, het Derde Rijk en zijn bijna dagelijkse omgang met Hitler op wc-papier, vloeitjes en andere middelen. Het manuscript werd naar buiten gesmokkeld.

Na zijn vrijlating verscheen De Derde Rijk-dag­boeken, dat uitgroeide tot een klassieker en tot de meest gelezen boeken over het Derde Rijk behoort.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
608
Laatste editie
12 november 2015
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029090957 , 9789402304633

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,99 Bestel het ebook bij Libris voor 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Ruud Rooimans Hebban Recensent

een lichtje op de duisternis

door Ruud Rooimans op 20-11-2015

'Ik beoogde met dit boek het verleden te schilderen en te waarschuwen voor de toekomst.' Een uitspraak van Albert Speer die niet alleen in het nawoord van De Derde Rijk-dagboeken aangehaald wordt, maar die ook op het omslag een prominente plaats inneemt. Net als Speer zelf op meerdere momenten in de geschiedenis van het derde rijk een prominente plaats ingenomen heeft. De memoires die zijn...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic