De derde stad van Holland deel 1

0

Weinig Nederlandse steden zijn over de grenzen zo bekend als Delft. Het is de stad van Johannes Vermeer en Antonie van Leeuwenhoek, van Delfts blauw en Willem van Oranje, van Calvé en de Technische Universiteit. Voor het eerst is de rijke geschiedenis van Delft in zijn geheel beschreven. Van het prille begin in de Middeleeuwen tot de spectaculaire gedaanteverandering van de laatste jaren. Eeuwenlang was Delft de derde stad van Holland, een van de belangrijkste steden van het machtigste gewest. De markten, de bierbrouwerij en de handel zorgden voor welvaart en invloed.

Op een ongekende Gouden Eeuw volgde een diepe inzinking. Maar in de 19e eeuw ontwikkelde Delft zich haast vanuit het niets tot de vierde industriestad van Nederland. Delft koos voor de vooruitgang, met de lasten en de lusten van een groots verleden. Het Delft van nu is een stad van techniek en toerisme, een moderne stad waar de geschiedenis op straat ligt. Deel 2 verschijnt medio februari 2016.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
16 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789462580930

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic