De derde waarheid

6

Virtuoze combinatie van een klassieke thriller en een levendige tijdsschets van de 18e eeuw.

Thomas Boueberge, de sluwe en geduldige wetenschapper, en zijn losbandige leerling Peter Hortten krijgen van de koninklijke rechtbank de opdracht een mysterieuze moord te onderzoeken: op een landgoed in de buurt van Viborg is de voogd vermoord. Er vindt een serie onverklaarbare gebeurtenissen plaats, wat tot vele vragen leidt. Bestaat de absolute waarheid wel?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Den tredje sannhet
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
21 november 2003
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056720964
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Heerlijk om te lezen

door Jannelies Smit op 01-02-2004

en heel boeiend om te zien hoe de standsverschillen uit die tijd zo’n grote rol konden spelen.,Een kloeke pil met fraaie omslag. Dat begint al goed. Een aanprijzing op het achterplat die zegt dat Kurt Aust de Noorse Umberto Eco is. Ook goed (als je van Eco houdt tenminste). En lezer, u zult niet teleurgesteld worden!

Het verhaal van Thomas van Boueberge en Peter Hortt, dat begon in het vorige...

Lezersrecensies (2)

Boeiende historische thriller

door: Jeroen Beghin 1 like
De derde waarheid speelt net als Secretum van het Italiaanse schrijversechtpaar Monaldi & Sorti in het jaar 1700, maar daar houdt de gelijkenis direct op. Waar Secretum zwelgt in de luxe van het Vaticaan, neemt Kurt Aust ons mee naar het Deense platteland, nog grotendeels op landbouw gericht en...

door: Piet-3670 1 like
Zeer goed geschreven boek dat je meeneemt naar Denemarken in het jaar 1700. Voor de Denen (en veel andere Europeanen) een bijzonder jaar. Het boek heeft het tempo dat je verwacht van een historisch boek en zet daardoor aan om zelf na te denken over de moord. Wie heeft het gedaan en waarom.

Het boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic