De dertien tonen van de schepping

0

De eerste dertien getallen van de heilige kalender van de Mayas, ofwel de dertien tonen van de schepping, stellen psychologisch verschillende niveaus van bewustzijn voor. Getallen zijn volgens C.G. Jung en de fysicus Pauli een brug tussen natuurwetenschap en dieptepsychologie. De Maya-kalender is daarom meer dan een kalender, het is ook een weergave van de ontwikkeling van de mensheid. We zitten volgens deze kalender tussen 1987 en 2012 in een grote overgang. Er zal een wereldwijde verschuiving in bewustzijn optreden, waarna een nieuwe wereld van vrede en geluk zal aanbreken.


De werking van getallen merken we nu volop, zowel in dromen, innerlijke belevingen, graancirkels en andere boodschappen uit een hogere dimensie. Het werk van de Zwitserse kunstschilder Peter Birkhäuser weerspiegelt die ontwikkeling al en laat, verbeeld door zijn Koningin van de Nacht, zien dat het vrouwelijk principe bij het aanbreken van de nieuwe wereld weer in ons bewustzijn zal terugkeren.Scherpzinnige analyses en boeiende samenhangen die een nieuw licht kunnen werpen op 2012Herbert van Erkelens is gepromoveerd in de kosmologie. Hij werkt o.a. als free-lance journalist en docent alchemistische symboliek.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
19 oktober 2006
Uitgeverij
Uitgever onbekend
ISBN
9789074899420
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic