De Dochters

3

Spots 5
Ik dacht aan de man die me die nacht had ontmaagd. Dat was Henri niet, zo was hij niet. Maar als ik eerlijk was, moest ik erkennen dat ik die man liever had dan de religieuze hark naast me in de kerk, dan de houterige janklaassen die als een knipmes opstond, ging zitten en zelf pas at wanneer ik de vork in mijn mond stak. De man van die nacht had me rillingen bezorgd, me opgewonden, was diep in de krochten van mijn verlangens afgedaald en had de herinnering aan vroegere fantasieën wakker gemaakt. Ik voelde weer leven in me.
Uit De Metten:
In 'De Dochters' vertellen Ada, Christa en Hannah, vrouwen uit drie verschillende generaties hun verhaal. Alhoewel zij, ondanks hun familieband, elkaar niet of nauwelijks hebben gekend, zijn hun levens nauw verbonden.
Zo is een veelzijdig epos ontstaan van mislukte huwelijken, van seksuele verlangens, van geboorten en sterfgevallen, van idealen en verwachtingen en van waanzin en eenzaamheid. Dora, de huishoudster probeert de vrouwen bij te staan maar slaagt er niet in Ada en Christa uit de neerwaartse spiraal te laten ontsnappen. Na haar dood blijkt ook Hannah niet in staat het lot naar haar hand te zetten.
Met vaart en een sterk beeldende verteltrant en soms ook met een nonchalante luchthartigheid schetst Sepha de Leeuw de zelfvernietigende karakters van de hoofdfiguren.
Over het werk van Sepha de Leeuw
De Leeuw schrijft met wijsheid, met humor, met medegevoel, met een schaamteloze uitbuiting van onze taal
Geen kortzichtig gepsychologiseer, de lezer beleeft avontuurlijke situaties
De schrijfster houdt de lezer gevangen in een spanning die opgeroepen wordt door zowel de vaart van haar stijl als door de grillige en vooral hunkerende personages.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
18 december 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089548306


Door lezers

Boekenbende / Tweeduizendzestien: Mijn jaar van het boek
28 december 2016 12 reacties
Boekenbende / Over de helft
17 juli 2016 2 reacties
Minibieb Dalfsen / Halverwege #HRC2016 (25)
03 juli 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

De eeuw van mijn moeder

door: Eveline Teuben 1 like
Een aanrader voor alle vrouwen en de meeste mannen. Het centrale thema is het onvermogen van vrouwen om hun eigen leven vorm te geven, en tot wat voor ongeluk dat leidt. Je voelt dat het fout gaat en blijft bij alle drie hopen op een gunstige wending, al was het alleen maar omdat de drie vrouwen...

Verdriet en wanhoop van dochters met een vleugje humor gevangen

door: Sanne de Graaf 1 like
Van Hebban kreeg ik de taak om De dochters te lezen en er een recensie over te schrijven. Vooraf ging ik op zoek naar informatie, maar uiteindelijk was er weinig te vinden over het boek en ook de schrijfster bleef mysterieus. De omslag is zeer eenvoudig; een witte kaft met aan de voorzijde rode...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic