De dood van de ambassadeur

1

Spots 1

In april 1970 werd de West-Duitse ambassadeur Graaf Karl von Spreti in Guatemala door rebellen ontvoerd en zes dagen later doodgeschoten. Het zou de aanzet zijn voor een van de meest omstreden verhalen van de Poolse journalist Ryszard Kapuscinski. Vanachter zijn bureau in Mexico-Stad volgde hij de berichtgeving over de moord in de internationale pers. Hij was verbijsterd. Volgens hem werd ‘het publiek misleid door journalisten’ die nimmer de waarheid over dictaturen en guerrillabewegingen openbaar maakten. De dood van de ambassadeur is door critici opgevat als het vergoelijken van politieke moord. Wiktor Osiatynski, nota bene een vriend van Kapuscinski, schreef: ‘Hij rechtvaardigt het begaan van moord zolang het in naam is van een strijd tegen uitbuiting, onderdrukking en dictatorschap.’ Aan de andere kant ziet Kapuscinski-biograaf Artur Domoslawski dit als een ‘sleuteltekst die inzicht geeft in de wereldbeschouwing van de verslaggever.’ Lees en oordeel zelf. Nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
75
Laatste editie
04 april 2017
Uitgeverij
Fosfor
ISBN
9789462251571 , 9789021406596 , 9789462251588


Door lezers

Ver- BINDEN - met BOEKEN / NOG TIEN TE GAAN
04 september 2017 19 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 3,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 3,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €2,99 bij

bestellen

Lezersrecensies (1)

Stilt, ... hier ' werkt ' ... een dictator.

door: Guido Goedgezelschap 1 like
De recensie Ryszard Kapuscinski neemt de gebeurtenissen van de moord op de Duitse ambassadeurals uitgangspunt om zijn ( beknopte ) beschrijving van de politieke, sociale en maatschappelijke toestand in Guatemala weer te geven. In zijn boek geeft hij oordeelkundig de geschiedenis van de republiek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic