De dubbele windsor

1

Na de verhalenbundels ´Raoul´s Ballet´ en ´Geitebloed en Kala´, opnieuw een verzameling verhalen uit de wereld van de duiksport, opgetekend naar aanleiding van eigen ervaringen. Wie nog nooit gedoken heeft krijgt een, verre van compleet, beeld geschetst van de fascinerende wereld van de duiksport zowel onder- als bovenwater. Duikers zullen menige situatie wellicht uit eigen ervaring herkennen.

... Voor ons doemt langzaam het majestueuze wrak op uit de duisternis van het water. De mysterieuze sfeer van dood en verderf die uitgaat van deze verroeste massa ijzer, wordt enigszins opgeheven door het daglicht dat zelfs op deze diepte nog zichtbaar is. Nu we dichterbij komen zien we lichtstralen over de contouren van het wrak vallen; lichtvlekjes, als van een ouderwetse discobol, dansen over de romp van het schip...

Duiken en de wereld eromheen is fun, duiken is ontspannend maar duiken kan ook problematisch en zelfs gevaarlijk zijn. Al deze aspecten zijn terug te vinden in de op waarheid berustende verhalen uit de bundel ´De dubbele Windsor´.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
152
Laatste editie
09 oktober 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Boekenbent
ISBN
9789462031197
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic