De duivel in het glas

6

Terwijl Irene Huss de balans probeert te bewaren tussen haar gezin en haar werk als rechercheur, wordt een dorpje in de buurt van Göteborg opgeschrikt door een aantal brute moorden.

Een jonge gescheiden gymleraar wordt na een lange dag werk thuis opgewacht en doodgeschoten. Diezelfde avond worden ook zijn vader, dominee in de plaatselijke kerk, en zijn moeder koelbloedig geëxecuteerd. Op hun computers worden vreemde symbolen aangetroffen. Irene Huss en haar team moeten de mysterieuze moorden oplossen.

De zoektocht naar de moordenaar voert hen van de kleine dorpjes naar de straten van Londen, waar de getraumatiseerde domineesdochter, de enige overlevende van de familie, nog woont.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Glasdjävulen
Serie
Irene Huss (5)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Erica Weeda
Laatste editie
02 juli 2012
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044520347 , 9789044523386
Advertentie

Hebban recensie

    Diana Wienholds Hebban Recensent

Pretentieloos boek, maar Irene Huss is sympathiek

door Diana Wienholds op 03-08-2012

De Zweedse schrijfster Helene Tursten (1954) debuteerde in al 1998 met Den krossade tanghästen, maar bij ons kwam de Nederlandse vertaling, Novemberval, pas in 2008 op de markt. In deze roman stond politierechercheur Irene Huss voor het eerst centraal. Nadien volgden in ons taalgebied nog Nachtronde (2009) en De getatoeëerde torso (2010), en nu dus De duivel in het glas. In Zweden zijn in de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic