De eerste beschaving

,

1

Bij zijn onderzoek naar steencirkels ontdekte wetenschapper Alexander Thom een oude eenheid voor lengtematen. In 'de eerste beschaving' zetten Christopher Knight en Alan Butler de speurtocht naar deze ‘megalithische yard’ voort, en zo vinden ze overtuigend bewijs voor het bestaan van een onbekende, hoogontwikkelde cultuur die de voorloper moet zijn geweest van de vroegst bekende beschaving als de Soemerische en de Egyptische beschaving.
Daarvóór moet er al een ‘eerste beschaving’ zijn geweest.
Knight en Butler onthullen de geheimen van een opmerkelijke geïntegreerd meetsysteem dat veel geavanceerder was dan tegenwoordig gebruikte systemen en dat dan aan de basis ligt van het metrische en het Brits meetsysteem. De toenmalige wetenschappers moeten kennis hebben gehad van de afmetingen, bewegingen en onderlinge verhoudingen van aarde, maan en zon, en moeten zelfs begrip hebben gehad van de snelheid van het licht.
De ontdekkingen van de auteurs hebben niet alleen geschiedkundige implicaties; Knight en Butler trekken er ook vergaande godsdienstige conclusies uit.
Harde feiten die de geschiedenis op zijn kop zetten!

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
261
Laatste editie
21 juni 2005
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789043907248

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic