De eeuw van de vrouw

1

De toekomst is bezig en ze is vrouwelijk. Alleen hebben we dat nog onvoldoende begrepen. Vrouwen en hun rechten vormen de sleutel tot de vooruitgang die ook onze samenleving broodnodig heeft. Wij denken in Europa nogal snel dat we onze zaken goed geregeld hebben. Het is de rest van de wereld die een probleem heeft. Maar dat is lang niet zo. En dat moet beter. Mede door zijn werk als minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft Alexander De Croo ontdekt dat de rol van de vrouw wereldwijd, dus ook bij ons, met te weinig ambitie en te veel vooroordelen wordt ingevuld. Hij houdt in De eeuw van de vrouw een gloedvol pleidooi voor de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De voorbeelden die hij aanhaalt, zijn even ontstellend als verhelderend, of het nu gaat om genderverschillen, de loonkloof, de beroepskansen of de rol van de vrouw in het gezin. De eeuw van de vrouw is een ware eyeopener.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
11 september 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
ISBN
9789463102049 , 9789463103831

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €19,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Nathalie B1 Hebban Recensent

Feminisme in functie van economische welvaart

door Nathalie B1 op 19-12-2018

Dat Alexander De Croo vanuit een liberaal standpunt een boek over feminisme schrijft, mag geen verrassing zijn. In 2009 kwam hij vanuit de privéwereld de Belgische politiek binnen en kwam hij voor het eerst op bij de Europese verkiezingen bij de Vlaamse liberalen. Later datzelfde jaar werd hij verkozen als voorzitter van de Open-VLD. Sinds 2014 is hij minister in de Belgische regering onder...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic