De eeuwige Veenkoloniaal

3

Top25's 1
Over schrijven moet je niet ingewikkeld doen, vindt Herman Sandman. Niet gaan zitten wachten op inspiratie, ingeving of inblazing, het is een kwestie van doen en van plannen wanneer je wat gaat doen. Na je werk, tussen het wegbrengen en ophalen van je zoons, voor het eten. Schrijven is doen.

En schrijven doet Sandman. Naast z'n werk, hij is journalist bij het Dagblad van het Noorden, schrijft hij boeken over het literaire leven in Groningen, over rocker annex chemicus Appie Alberts en columns en verhalen. In voorbereiding is een biografie over de voetballegende Milko Djurovski.

Hij schrijft elke week in ieder geval een column, een spitsvondige en humoristische beschouwing over en uit het alledaagse leven. Sandman is een man van de Veenkoloniën, dat deel van Oost-Groningen waarvan iedereen denkt dat daar nooit iets noemenswaardigs gebeurt. Dat klopt ook, maar Herman Sandman kan daar wél superieur over schrijven. In enkele pennenstreken zet hij het leven van de Veenkoloniaal neer en dan blijkt dat leven ook weer niet zo heel veel af te wijken van dat van andere wereldburgers die proberen er elke dag het beste van te maken.

Sandman schrijft bijzonder humoristisch, waarbij het understatement een van zijn meest beproefde stijlmiddelen is. In De eeuwige Veenkoloniaal combineert hij die humor met weemoed en levensfilosofie. Op zijn Gronings, uiteraard.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Korte verhalen
Laatste editie
17 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054523130

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Verrassende ‘Veenkoloniaal’ van schrijftalent uit 't noorden

door VictorDLV op 28-09-2015

Op de achterflap staat een Nico Dijkshoorn-lookalike afgebeeld. Fors, fronsend, en voorzien van ampele gezichtsbeharing. Met de titel kan je alle kanten op. VOC-verleden? Streekroman? Nee, nuchtere, pakkende teksten van een dwarse Groninger. Goeie teksten. Héél goeie zelfs.

Herman Sandman schrijft met de harde zelfspot van het noorden. Hoe hard? De titel moet haast wel een bewuste parafrase van de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic