De elite van de macht. De macht van de elite

0

In 1991 werd PS'er Andre Cools doodgeschoten. Het was de tweede politieke moord in het naoorlogse België, want in 1950 was de prominente communist Julien Lahaut neergekogeld. Justitie had er weinig zin in om de misdaden op te lossen, maar in 2015 werd de aanslag op Lahaut eindelijk opgehelderd ... door historici. Zij ontdekten dat ultrarechtse communistenhaters achter de moord zaten. Dat fascisme bleek het favoriete instrument van de internationale haute finance om de wereld naar haar hand te zetten. Criminelen en nuttige idioten maakten in haar opdracht korte metten met lastige linkse figuren. Ook de speurders in de zaak-Cools waren naar eigen zeggen gestuit op een machtig netwerk dat boven elke wet stond en een groot deel van de wereldeconomie controleerde. Als spin in het web werd de discrete Belgische miljardair Felix P., alias Don Felix, genoemd. Een goede vriend van Cools ...

In dit moedige boek graaft Walter Baeyens diep in het verleden van Felix P. en gaat erin op zoek naar verbanden. Vanuit P's netwerk voeren de sporen terug naar het Manhattan van 1900, de maffia, alcoholsmokkel, nazi 's, het ontstaan van Israël, de top van de haute finance, drugs, de NAVO, Gladio, de Bende van Nijvel, staatsgrepen en ... Costa Rica. In dit schitterende Centraal-Amerikaanse land stuiten we opnieuw op Don Felix. Hij blijkt er ook vandaag nog incontournabel te zijn. DE ELITE VAN DE MACHT. DE MACHT VAN DE ELITE is een reis in tijd en ruimte, op zoek naar de sporen van de absolute macht die bijna ongemerkt onze levens stuurt.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
06 oktober 2015
Uitgeverij
Halewyck, Uitgeverij Van
ISBN
9789461314307
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic