De engel op mijn schouder

,

7

De engel op mijn schouder vertelt de geschiedenis van Herman, een klein jongetje dat in oorlogstijd opgroeit in Polen. Vanuit het Joodse getto in Warschau wordt de familie Rosenblat in 1942 gedeporteerd. Zijn moeder zou Herman nooit meer terugzien. Samen met zijn broers komt hij in een concentratiekamp terecht. In een droom belooft zijn moeder hem een engel te zenden. Die engel komt – in de vorm van een klein Pools meisje dat hem over het hek van het kamp appels toewerpt.
Na de oorlog emigreert Herman naar New York, waar hij ene Roma Radzika ontmoet. Als Herman erachter komt dat deze Roma zijn engel is, vraagt hij haar meteen ten huwelijk.
De engel op mijn schouder is een ontroerende en aangrijpende roman over liefde, hoop en de wil om te overleven. Herman Rosenblat was tweemaal te gast bij Oprah Winfrey om te vertellen over zijn onvoorstelbare liefdesgeschiedenis, begonnen in een concentratiekamp. Toen uitkwam dat hij dit liefdesverhaal had verzonnen, viel iedereen over deze Holocaustoverlevende heen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
222
Laatste editie
08 september 2009
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045309460
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie De engel op mijn schouder

door: Ans Arts 1 like
Dit boek vertelt het verhaal over Herman Rosenblat,die als pools jongetje vanuit het Joodse getto in het concentratiekamp terecht komt. Samen met zijn broers overleeft hij het kamp en na de oorlog gaat hij in New York wonen. Daar ontmoet hij Roma,met wie hij inmiddels al 50 jaar getrouwd is,zij is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic