De Engel van Detroit

3

Na een in meerdere opzichten catastrofaal tv-optreden is de ontslagen welzijnswerker Leo Kolberg Nederland ontvlucht en terecht gekomen in het apocalyptische Detroit, waar hij in de anonimiteit zijn leven en daden wil overdenken. Na een gewelddadig incident bij een 24/7 lunchroom raakt het leven van Leo echter in een stroomversnelling, en niet in gewenste richting. Hij moet zijn anonimiteit prijsgeven - met alle consequenties van dien.

De Engel van Detroit is een roman over verlies en veerkracht, over de onwaarschijnlijke ego`s in televisieland en de genadeloze ondergang van de miljoenenstad die de wereld niet alleen de auto maar ook zo veel troostrijke muziek heeft gegeven.Ap van der Meulen is journalist en programmamaker bij tv. Hij begon zijn loopbaan bij de Haagsche Courant en werkte onder meer bij Endemol, bnn, at5 en de KRO-NCRV. In 1995 verscheen zijn debuutroman De Erfenis.De Engel van Detroit is een bizarre vertelling. Pakt vanaf het begin. Een absurd gegeven maar door de levendige omschrijving wordt het tastbaar en echt."

- Eddy Terstall, filmregisseurAp van der Meulen werkt bij de tv, maar dat moet een misverstand zijn. Hij is een schrijver."

- Antoinnette Scheulderman, journalistDe schrijver neemt je mee en laat je niet meer los. En dat wil je ook niet. De Engel van Detroit is een meesterwerk."

- Ruud de Wild, DJ/schilderEen vraag resteert na lezing: waarom heeft deze man in hemelsnaam eenentwintig jaar gewacht met het schrijven van zijn tweede roman?"

- Arno Kantelberg, hoofdredacteur/uitgever Esquire

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
31 maart 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461538956 , 9789463380911
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De Engel van Detroit: ik werd blij verrast

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Het boek Na een in meerdere opzichten catastrofaal televisieoptreden wordt welzijnswerker Leo Kolberg ontslagen. Hij ontvlucht Nederland komt terecht en in het apocalyptische Detroit, waar hij in de anonimiteit zijn leven en daden wil overdenken. Na een gewelddadig incident bij een 24/7 lunchroom...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic